Problem turbiny czy jednak coś innego ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • greggorr
    Classic
    • 2009
    • 38

witam,

mam pytanie do kolegow majacych rozeznanie w temacie,

czy zwrotnica (prawa przednia) od benzyny 1.6 bedzie mi pasowac w 1.9sdi?

od tdi nie pasuje, bo jest wieksza, tdi maja wieksze tarcze hamulcowe

prosze o informacje
  • cysterniarz
    RS
    • 2008
    • 1887
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

witam
    wiem że temat notlaufu to temat rzeka i było milion postów ale może ktoś poradzi w tym temacie.

myślałem że temat braku mocy i zawieszania sie turbawy już rozwiązałem (wymiana n75, dziurawego węża, ustawienie kąta wtrysku rozwalonego po wymianie rozrządu), auto idzie na prostej do 4tys i wyżej na 2ce 3ce 4ce bezproblemowo, ale...

ostatnio przy jezdzie na wzniesieniu (kąt nachylenia ok 20*-25* ale długie ok 500-600m) odcięło znowu turbawe przy 3200 obr na 4tym biegu :evil:
    restart zapłonu. przegoniłem auto na prostej i znowu śmiga normalnie, zawróciłem i znowu na to wzniesienie, no i bach - notlauf - 4 bieg przy 3000 :cry:
    błąd - ciśnienie doładowania. czy to normaslne że przy jeździe pod górkę może przeładowywać? Mam ALH ale suszara 110ka i wtryski ASV. czy to IC nie daje rady ??
    jestem przygotowany na czyszczenie turbawy ale gdyby łopatki miały się zapiekać to nie zapiekałyby się również i na prostej przy 3tys ??? notlauf jest tylko na długim wzniesieniu :|

nie mam vaga, żeby zrobic zrzut podczas jazdy, więc tylko bazuje na błędzie jaki wyskoczył jak pojechałem z autem do aso z wyłączoną turbiną po notlaufie - błąd ciśnienia doładowania

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

cysterniarz, a trzpień mieszka sprawdziłeś czy się nie zacina?
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• cysterniarz
        RS
        • 2008
        • 1887
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez koja86
        cysterniarz, a trzpień mieszka sprawdziłeś czy się nie zacina?
        wykrecilem suszarke i dalem jednak do czyszczenia. mieszek byl w dobrym stanie nie trza bylo go wymieniac, jednak kierowniczki sie przypiekly :evil: suszarka juz wyczyszczona i szkodnik smiga az milo, nie straszna mu zadna górka :szeroki_usmiech

Komentarz

• koja86
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 3178

cysterniarz, :
          Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

Pracuję...